Країни з найлояльнішою імміграційною політикою

Сент-Кітс і Невіс

Сент-Кітс і Невіс

Країнами з найкращою політикою для іммігрантів визнані острівна держава Сент-Кітс і Невіс, Латвія, Іспанія, а також Панама та Португалія. Факт придбання нерухомості у цих країнах є підставою для отримання дозволу на проживання або ж громадянства.

РБК-Україна повідомляє, що такий ТОР-5 сформувався у результаті аналізу країн за наступними критеріями: мінімальна вартість інвестицій, терміни отримання громадянства, можливість перебувати на території ЄС та Шенгенської угоди після отримання свідоцтва, що дає право на проживання, а також розмір податків.

Найменш обтяжливою є імміграційна політика Сент-Кітс і Невіс, що розташована у Карибському морі на двох островах. За умови придбання нерухомості на суму від $400 тис., можна вже за 3-4 місяці розраховувати на отримання громадянства, що означає безвізовий режим з Великобританією, Ірландією, Канадою, а також з усіма країнами Шенгенського союзу та деяких держав Британської Співдружності.

Натомість Латвія пропонує найнижчий мінімальний поріг інвестицій у нерухомість, при якому можна отримати свідоцтво на проживання. У Ризі, Ризькому регіоні, Юрмалі та республіканських містах ціновий поріг становить 140 тис. євро, а в інших територіях – 72 тис. євро. Власник латвійської нерухомості отримує свідоцтво на проживання строком на 5 років для себе та членів своєї сім’ї.

Іспанія

Іспанський уряд обіцяє видавати право на проживання іноземцям, які вкладають у нерухомість Іспанії від 160 тис. євро. Після 5 років власник нерухомості може розраховувати на постійний дозвіл, а через 10 років – на отримання громадянства Іспанії. Для того, щоб підтримати своє свідоцтва на проживання, інвестор повинен проводити у країні півроку.

Панама розглядає надання дозволу на проживання для іноземців, які купують нерухомість вартістю від $300 тис. Громадянином Панами можна стати тільки опісля 5-річного проживання в країні.

Уряд Португалії у жовтні 2012 року схвалив закон, за яким громадяни інших країн можуть отримати свідоцтво на проживання опісля придбання португальської нерухомості на суму від 500 тис. євро. Право на отримання громадянства цієї країни іноземець набуває після шестирічного проживання у Португалії.